Joomla nyheter

Her finner du alltid siste nytt om Joomla. Eldre artikler finner du i arkivet. Vi har også samlet bugfix som vi har rettet.

 

17. februar lanserte Joomla en sikkerhetsoppdatering hvor det ble holdt hemmelig fordi den kan misbrukes av ondsinnede personer. Det er web service API som er berørt. Denne oppdateringen bør tas så raskt som mulig! Den påvirker ikke Joomla 3.x serien.

All videreutvikling foregår nå kun på Joomla 4.x plattformen. I versjon 4.1 kan man opprette child tema / designmal ved et klikk uten å installere plugin. Opprette overstyringer som aldri blir overskevet. F.eks ny header og footer.

Nå som Joomla 4 fullversjon er lansert er det fristende å oppgradere. Det kommer kun bug- og sikkerhetsoppgraderinger til 3.x serien. Alle nye funksjoner lanseres kun i versjon 4. Men det er ikke bare å klikke på en knapp som det har blitt ytret tidligere. Utvidelser og designmaler må være kompatible.

Vi har foretatt SEO optimalisering av vår webside, og resultatet i PageSpeed Insights er fortreffelig. 100 på PC og 99 på mobil skal nesten være uoppnåelig. Og Google er streng!

joomla4 kontrollpanel

Samtidig med Joomla 3.10 ble Joomla 4 lansert. Grensesnittet i kontrollpanelet er helt nytt og revolusjonerende enkelt. All kode er skrevet på nytt. Det er mye ny funskjonalitet, og den er raskere enn forrige fullversjon 3.x som ikke blir videreutviklet.

17. august 2021 ble den siste versjonen på Joomla 3.x plattformen lansert. Den er en migreringsversjon til Joomla 4. Men du trenger ikke forhaste deg, den vil leve i 2 år.

I konkurranse med blnt annet Wordpress har folket stemt frem Joomla som beste gratis webløsning hos CMS Critics.

Dette er en større oppdatering som bringer flere nyheter til Joomla kjerne. Personvern er nå helt på plass tilrettelagt for personvernerklæring og nedlasting av brukerdata. Den andre store nyheten er aktivitetslogg som viser hvem som logget inn å gjorde hva.

I dag ble siste beta versjon av Joomla 3.9 lansert. Det betyr at  RC (Realise candidate) er rett rundt hjørnet. Samtidig med 3.9 skal også 4.0 lanseres. Det tviler vi på men det nærmer seg uansett raskt nå. Vi venter i Spenning!

En større oppdatering med 5 lav til medium sikkerhets og over 50 bugfiks. Oppdater straks til Joomla 3.8.8. Vi oppdater alle kunder med supportavtale.


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedInJoomla er åpen kildekode utviklet av Open Source Matters

Joomla 365 er driftet og sponset av Web Norge