Erik Skagen Vindenes (30) startet med utvikling da han var 12 år, og jobber i dag som system engineer for Omega PS AS i Bergen.

I 2006 var Erik 18 år og startet opp sitt eget firma som driver med websider, etter å ha samarbeidet med flere aktører med å lage streaming tjenester i flere år. Han satt på denne tiden hjemme på gutterommet og jobbet med firmaet mens de fleste festet. Da han var 20 år tok han steget videre til å jobbe med store programvarer og databaser for store kunder. Erik forteller at det var først da han forsto hvor lite han egentlig kunne, selv om han hadde satt å programmert siden han var 12 år.

erikSikkerhet og utvikling

Etter å ha jobbet med databaser i snart 10 år med veldig brennende engasjement for faget og sikkerhet, har Erik laget en utvidelse til phpMyAdmin opprettholder dagens design krav og han har fikset flere sikkerhets hull.

Erik forteller at det er viktig å ha fokus på sikkerhet i fremtiden, mer og mer av det vi driver med er flyttet til digitale enheter. Dette er noe som vi må ta seriøst, samtidig så ser jeg også at programmeringsspråk som php er basert på at man han noen ildsjeler. «De som laget phpMyAdmin har gjort en utrolig god jobb, og jeg har omtrent brukt det siden jeg startet å utvikle som 12 åring, men nå er det på tide at jeg også kan være med å bruke litt av min erfaring til å kunne lage et verktøy som flere hundre tusen bruker i dag til å administrere databasen.»

Prosjektet er lagt ut gratis på github, noe som gjøre at web hoteller og web designer kan bruke dette gratis og kunne forbedre sikkerheten til sin eller kundenes webside.


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+Joomla er åpen kildekode utviklet av Open Source Matters

Joomla 365 er driftet og sponset av Web Norge