Dette er en større oppdatering som bringer flere nyheter til Joomla kjerne. Personvern er nå helt på plass tilrettelagt for personvernerklæring og nedlasting av brukerdata. Den andre store nyheten er aktivitetslogg som viser hvem som logget inn å gjorde hva.

Vi har hatt problemer med noen av oppdateringene som har endt i feilmeldinger. Joomla 3.9 er i utgangspunktet en forbereding til 4.0, selv om 3.10 også vil bli lansert. Det er derfor viktig at du oppdaterer alle utvidelser til siste versjon, og sjekker at de er kompatible.
TA BACKUP før oppdatering! Feiler oppdateringen så prøv å overskrive Joomla kjernefiler, og deaktivere utvidelser via FTP om ikke dette virker.

Kjøp hjelp her!

 

joomla personvern

Personvernpunktet gir oversikt over hva du bør gjøre og forespørsler om sletting av brukerdata.
Ved innlogging på frontend kan det og publiseres nytt menypunkt hvor bruekre kan laste ned sine data og slette dem.

Du finner den fra adminmenyen: Brukere >> Privacy

 

joomla actionlog2

Actionlog kan publiseres på kontrollpanelet i posisjon "Cpanel".
Den gir en rask og fin oversikt over hvem som har gjort hva. De fleste 3.parts utvidelser støttes ikke, men det tenker vi kommer når utviklerne får summet seg.

Du får og full oversikt fra admin menyen; Brukere >> Actionlogs.

I skrivende stund er disse ikke oppdatert på norsk, men det er rett rundt hjørnet.
Disse nye funksjonene må du aktivere selv. Under Utvidelser >> Programutvidelser søker du opp "action" og "priv". Søket blir muligens "logg" og "person" når norsk oversettelsen er ferdig.

I noe tilfeller måtte vi manuelt installere disse. Du går da til Utvidelser >> Installer >> Finn og installerer dem derfra.

 


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedInJoomla er åpen kildekode utviklet av Open Source Matters

Joomla 365 er driftet og sponset av Web Norge