Nå som Joomla 4 fullversjon er lansert er det fristende å oppgradere. Det kommer kun bug- og sikkerhetsoppgraderinger til 3.x serien. Alle nye funksjoner lanseres kun i versjon 4. Men det er ikke bare å klikke på en knapp som det har blitt ytret tidligere. Utvidelser og designmaler må være kompatible.

 

joomla4 pre sjekk

 

Joomla presjekk

Under komponenter finner du "Joomla oppdatering". For å forberede oppgradering til Joomla 4 velger du innstillinger oppe til høyre. Velg "Neste Joomla". Som bildet over viser vil systemet sjekke alle utvidelser, plugins og designmaler. Du får opp røde advarsler på de som ikke er klar for Joomla 4.

Om tredjeparts utviklere ha gjort en god jobb vil utvidelsene passere testen. Ikke prøv å oppdatere ved røde advarsler. Selv om sjekken viser OK så er det fortsatt ingen garanti for at oppgradering går bra.
Designmalene rapporterer ofte ikke inkompabilitet. Installer siste versjon, om den er klar for Joomla 4, eller bytt til en nyere mal.

 

BACKUP!
Ta alltid backup før oppgradering!

 

Sikker oppgradering

Det er en risiko å oppgradere en live side. Bruk Akeeba backup for å klone websiden til en underkatalog eller på en testserver. Der kan du gjøre så mange forsøk du vil. Inn med backup igjen og prøv på nytt.

Utvidelser du er i tvil om kan du avinstallere i Joomla 3 og installere på nytt i versjon 4. Alle innstillinger er som regel lagret i databasen, så du mister ikke data. Men igjen ta backup først!

Her finner du Joomla 4 kompatible utvidelser:
https://extensions.joomla.org/instant-search/?jed_live%5BrefinementList%5D%5Bversions%5D%5B0%5D=40

 

Trenger du hjelp?

Web Norge som drifter disse websidene er ekspert på Joomla. Det er trygt å la oss gjøre jobben. Vi har allerede oppgradert flere:
Oppgradere til Joomla 4


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedInJoomla er åpen kildekode utviklet av Open Source Matters

Joomla 365 er driftet og sponset av Web Norge