Joomla bugfix

Fra tid til annen blir det oppdaget bug i alle webløsninger. Ikke alle er viktige, og alle gjelder heller ikke alle installasjoner. Tegn supportavtale og få tilgang til alle løsningene.

 

I kjølvannet av Joomla 3.9 har det kommet fire bug- og sikkerhetsoppdateringer. 3.9.3 har to viktige manuell filoppdateringer. 3.9.4 har en viktig sikkerhetsfiks. Les hva du må gjøre...

Denne uke uka tvangsoppgraderte One og Domeneshop serverne til PHP 7.2 av sikkerhetshensyn. Resultatet ble "Hvite screen of death" for gamle Joomla installasjoner. Joomla eldre enn 3.4 har ikke støtte for PHP 7.2 fordi denne serverversjonen ikke fantes da. Man kan ikke nedgradere PHP igjen, så her er det trøbbel på gang.

07. november ble det sluppet en medium risiko oppdatering for Joomla CMS. Bug'ene går alle på innlogging. Vi anbefaler å klikke på "Oppdater" knappen.

adminmeny

Med Joomla 3.7 kom den gode nyheten "Backend Menu Manager", som lar deg lage forenklet admin meny for brukere. Skul alt de ikke trenger.

Denne oppdateringen tetter en høyrisiko sårbarhet og to lavrisiko fix. Den alvorlige rettelsen påvirker Joomla 1.6 til 3.6.4 og må oppdateres snarest. Logg inn og klikk "Oppdater" knappen.

Vi har noen ganger opplevd at installeren er borte i Joomla. Det går ikke an å installere eller manuelt oppdatere utvidelser. Vel det er ikke så vanskelig å få den på plass igjen.

25.10.2016 ble Joomla 3.6.4 klar til oppdatering. Dette er en høyrisiko feilretting som du MÅ oppdatere til. Logg inn og klipp oppdater knappen!

Denne feilmeldingen er relativ sjelden og oppstår ved inkompabilitet med moduler. Både frontend og backend kan gå blank. Løsningen er å utføre en sql spørring i databasen. Logg på PhpMyAdmin eller last ned mySqlworkbench. Ikke for den vanlige bruker med andre ord. 

Joomla 3.6.3 inneholder mindre bugfix. Editorene Tiny MCE og CodeMirror har blitt oppdatert.

Ikke lang tid etter Joomla 3.6 ble lansert kom det en bugfix. Mange har problemer med den nye "Joomla installeren". Vi har selvsagt løst problemet.

Joomla 3.4.8 fikser noen problemer som ble funnet i 3.4.7 utgivelsen i forbindelse med nettleserøkter . Alle rapporterte bugs fra 3.4.7 oppdateringen har blitt fikset i denne versjonen.

Alle bør snarest oppdatere Joomla for å tette en oppdaget sårbarhet.

Torsdag 22. oktober ble Joomla 3.4.5 tilgjengelig. Dette er en høyrisiko sikkerhetsoppdatering. ALLE bør oppdatere snarest! 
Dette er første alvorlige sikkerhets fix på mange år.

Denne feilmeldingen får enkelte ved oppdateringer av utvidelser i Joomla. Det er et server sertifikat problem, og kan ikke løses av bruker.

09.09.2015 dukket nok en oppdatering opp i Joomla admin. Dette er en bugfix med lav sikkerhetsrisiko. Ikke kristiske oppdateringer kan hoppes over, men aldri mange på rad.

Joomla 3.4.3 er her. Den inneholder kun feilrettinger, som i noen tilfeller kan oppstå. Virker din Joomla så er den ikke livsviktig.

SEO instillingene ble oppdatert i Joomla 3.4.0. For å sette endringene i drift må du manuelt erstatte de gamle .htaccess og robots.txt filene med de nye. Til dette trenger du et FTP program eller filutforsker på webhotellet.

Denne feilmeldingen dukket opp på en kategori på nettstedet til en av våre kunder som har mange skribenter.  Logg inn og se løsningen.

Ved oppdatering til versjon 3.4.1 dukker følgende installasjonsmelding i noen tilfeller opp:

Since Joomla 3.4.0 you may have issues with the System - Language Filter plugin on your web site. To fix them please open the Language Manager and save each content language manually to make sure an Access level is saved.

Ved oppgradering fra Joomla 3.3.6 til 3.4 får man ofte denne feilmeldingen:

1242 Subquery returns more than 1 row SQL=INSERT INTO `x37kx_update_sites_extensions` (`update_site_id`, `extension_id`) VALUES ((SELECT `update_site_id` FROM `x37kx_update_sites` WHERE `name` = 'Joomla! Update Component Update Site'), (SELECT `extension_id` FROM `x37kx_extensions` WHERE `name` = 'com_joomlaupdate'));


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedInJoomla er åpen kildekode utviklet av Open Source Matters

Joomla 365 er driftet og sponset av Web Norge