Joomla kan bygges ut med over 3000 utvidelser. Det viktige å tenke på er at de utvidelsene du velger er velprøvde og støtter flere Joomla versjoner. Om utvidelsen også er bygd for neste kommende Joomla versjon er det et kvalitetsstempel. Da vil oppgradering til neste fullversjon av Joomla går smertefritt. Installer aldri flere utvidelser enn du har bruk for!

På extensions.joomla.org finner du de fleste utvidelsene. Det er lurt å holde seg til disse, samt velge dem med høy karakter. Les brukernes omtaler før du bestmmer deg.

Det finnes tre typer utvidelser:

Komponenter

Programmer som er en utvidelse av Joomla kjerne. Disse har som oftets eget kontrollpanel i administrator menyen. Det er alt fra forum, kommentarer, backup komponent til nettbutikk. Komponenter erstatter som regel innholdt i hovedområdet på gitte sider/menypunkt.

Moduler

Mindre utvidelser som vises i boksene rundt hovedinnholdet på websiden, avhengig av Joomlamalens oppbygging. Disse kan være en forlengelse av komponenter, for å vise deler som nyeste kalenderoppføringer, siste fra forum eller utvalgte produkter fra nettbutikk.

Moduler kan også være små utvidelser som viser et kart i en integrert ramme, et slideshow, helt vanlig tekst og bilder eller siste artikler, nyheter osv. Disse boksene krydrer en webside med spennende innhold.

Plugins

Dette er bare en kommando (tekststreng) som kaller opp et komponent i en artikkel eller modul. En typisk kommando er {gallery}bilder/2015{/gallery} som viser et bildegalleri fra mappen /bilder/2015/. Plugins strengene virker aldri uten at moderkomponentet er installert og konfigurert. Fordelen med plugins er de kan settes inn hvor som helst i en artikkel.

 

joomla utvidelser


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedInJoomla er åpen kildekode utviklet av Open Source Matters

Joomla 365 er driftet og sponset av Web Norge